Slastoemp met gehaktballen en tomatensaus

26a3c5ec1d7864a60fe70cfbb48525c2a40ca255a8979294788db727c5c5747f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Ingrediënten: 600.0 g Spar gemengd gehakt 1.0 eidooiers

    Meng de eidooier door het gehakt en kruid met zwarte peper en zout.

  3. Rol 10 à 12 balletjes van het gehakt. Leg in een ingevette ovenschotel en bak 30 min in de oven.

  4. Ingrediënten: 1.0 uien

    Pel de ui en snij in ringen van 1 cm breed.

  5. Ingrediënten: 2.0 el country potatoeskruiden 3.0 el boter

    Bak de ui op een zacht vuur goudbruin in boter. Roer de country potatoeskruiden erdoor.

  6. Ingrediënten: 400.0 g Spar bloemige aardappelen 1.0 ijsbergsla's 100.0 g Boni zure room

    Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken, kook gaar, giet af en stamp fijn. Roer de sla en zure room erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Ingrediënten: 1.0 sjalotten

    Pel de sjalot en snipper fijn. Bak glazig in wat boter.

  8. Ingrediënten: 35.0 g tomatenpuree 1.0 kl paprikapoeder 250.0 ml passata 50.0 ml tomatenketchup

    Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door. Blus met de tomatenpassata en ketchup.

  9. Ingrediënten: 3.0 el worcestershiresaus 0.5 runderbouillonblokjes

    Verkruimel het bouillonblokje erover en giet de worcestersaus erbij. Laat 15 min rustig pruttelen op een zacht vuur zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Serveer de slastoemp met de gebakken balletjes en tomatensaus. Werk af met enkele uienringen.