Slastoemp met gehaktballen en tomatensaus

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Meng de eidooier door het gehakt en kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol 10 à 12 balletjes van het gehakt. Leg in een ingevette ovenschotel en bak 30 min in de oven.
-
Pel de ui en snij in ringen van 1 cm breed.
-
Bak de ui op een zacht vuur goudbruin in boter. Roer de country potatoeskruiden erdoor.
-
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken, kook gaar, giet af en stamp fijn. Roer de sla en zure room erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Bak glazig in wat boter.
-
Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door. Blus met de tomatenpassata en ketchup.
-
Verkruimel het bouillonblokje erover en giet de worcestersaus erbij. Laat 15 min rustig pruttelen op een zacht vuur zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer de slastoemp met de gebakken balletjes en tomatensaus. Werk af met enkele uienringen.