Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de butternut, verwijder de pitten en snij in gelijke stukken. Pel de ui en de look. Snij de ui fijn en duw de look door de lookpers.

  2. 2cdf1d4e618c371aab80c4db47f7bad4bdbebe8ddec3d7e097ffa069bff2e414.jpg b0fe008287420e533407f39f71c3bd1bff64da81ce7cd37600d617fceebb59a8.jpg

    Verwarm in een grote pot wat olijfolie. Voeg de ui en look toe, laat stoven tot de uien glazig zijn. Doe de butternutblokjes erbij en laat ook wat stoven. Kruid met peper en zout.

  3. 2700265b0ad2273331dc09a0d5e34876d63e9623ee0089c07fe01702bc1e8ede.jpg 24b69a306b16bc660e0d0933fb5dda86b8033eee4434fac706a66b302a9c5561.jpg

    Giet het water erbij, zorg ervoor dat de butternut onderstaat. Doe het bouillonblokje erbij en laat ± 20 min garen, tot de butternut zacht is.

  4. 27342fa4b9d1bfb7bad7ff39929ea8ce964c4cc96c47ae22b92aeb02f7c54e2f.jpg 5b763b2f941b9842730d85958fde6c4742c51bccf4e369c8c253f3750cf734dd.jpg

    Mix de soep met een staafmixer. Doe de room erbij en meng.

  5. 4572f4e74fcfa7086a7fe1a2262a2479b7d9c67f28a80180b9ca2ea44b0eb0f0.jpg

    Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. Werk af met versgeraspte nootmuskaat. Meng de kruiden onder de soep.

  6. Serveer de soep warm.