Soep van butternut

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de butternut, verwijder de pitten en snij in gelijke stukken. Pel de ui en de look. Snij de ui fijn en duw de look door de lookpers.
-
Verwarm in een grote pot wat olijfolie. Voeg de ui en look toe, laat stoven tot de uien glazig zijn. Doe de butternutblokjes erbij en laat ook wat stoven. Kruid met peper en zout.
-
Giet het water erbij, zorg ervoor dat de butternut onderstaat. Doe het bouillonblokje erbij en laat ± 20 min garen, tot de butternut zacht is.
-
Mix de soep met een staafmixer. Doe de room erbij en meng.
-
Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. Werk af met versgeraspte nootmuskaat. Meng de kruiden onder de soep.
-
Serveer de soep warm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders