Speculaas- en kaasmousse met Maltesers PT2H50M 1 person 200 g speculaaspasta 200 ml Boni volle room 2 eiwitten 100 g suiker 1 blaadje gelatine 30 g speculooskoeken 200 g roomkaas 100 g Maltesers 3 g Bastognekoekjes

Speculaas- en kaasmousse met Maltesers

101708029a50884d2bb210e5df0b5affd4bf1cdb6a72eb3f87ccb4d0501d58aa.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Speculaasmousse

    Week de gelatine in koud water.

  2. Maal de speculaaskoekjes fijn.

  3. Klop de eiwitten met 50 g suiker stijf.

  4. Klop 100 ml room lobbig.

  5. Verwarm de speculaaspasta tot deze vloeibaar wordt.

  6. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.

  7. Roer 100 ml room erdoor.

  8. Spatel de opgeklopte eiwitten eronder. Roer de verkruimelde speculaas er voorzichtig door.

  9. Verdeel de speculaasmousse over dessertglaasjes en laat opstijven in de koelkast.

  10. Kaasmousse

    klop 100 ml room op met 50 g suiker.

  11. Roer de roomkaas los met een klopper.

  12. Roer de opgeklopte room erdoor.

  13. Verdeel over de glaasjes op de speculaasmousse en laat min. 1 u opstijven in de koelkast.

  14. Afwerking

    Werk elk glaasje af met wat grofgehakte Maltesers en in stukken gebroken speculaaskoekjes.