Steraardappelschijfjes met lauw gerookte paling

Steraardappelschijfjes met lauw gerookte paling

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij met een mandoline in dunne schijfjes van 2 tot 3 mm. Steek met een uitsteekvorm sterren uit. Bak de aardappelschijfjes in de pan in goed wat olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.

  2. Snij de gerookte paling in gelijke stukken en leg ze in hoopjes van 3 op elkaar. Warm ze kort op in een voorverwarmde oven van 180°C.

  3. Spoel de gemengde sla en zwier goed droog. Meng de balsamicodressing eronder. Maak mooie toefjes.

  4. Schik de aardappelsterren, gerookte paling en gemengde sla op het bord. Werk de gerookte paling af met dotjes zure room en foreleitjes en de aardappelsterren met wat fijngesnipperde bieslook.