Surf en turf met scampi, chorizo en paprika-aioli PT1H 4 porties 200 g Spar sneetjes chorizo 120 ml Boni maïsolie 1 kl Boni mosterd 1 bokaal Boni geroosterde paprika 300 g black tiger scampi’s 4 teentjes knoflook 1 kl Boni Selection Provençaalse kruiden 50 ml Boni arachideolie 1 kl Boni Selection paprikapoeder 1 kl Boni tomatenpuree 2 Spar eieren citroen (het sap) cayennepeper

Surf en turf met scampi, chorizo en paprika-aioli

612d65d13b03b3d9ae1fad7f3028a9970dad8d15e1851161c3a962ccd58c0162.jpg

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  2. Meng 40 ml arachideolie met 1 kl tomatenpuree, 1 kl Provençaalse kruiden en 2 gepelde en geperste tenen look.

  3. Smeer de scampi’s hiermee in en laat minimum 30 min marineren.

  4. Paprika-aioli: pel en pers de look. Doe samen met 1 volledig ei, 1 eidooier, 1 kl paprikapoeder, 1 kl mosterd en 120 ml maïsolie in een maatbeker. Mix van onder naar boven met een staafmixer tot mayonaise. Mix de gegrilde paprika erdoor. Breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap. Zet koud tot gebruik.

  5. Snij de chorizoworsten in schijfjes zo breed als een scampi. Wrijf ze in met de overige arachideolie.

  6. Wrijf met keukenrol de marinade van de scampi’s.

  7. Prik ze afwisselend met de chorizoschijven op satéstokken.

  8. Gril 2 min aan elke kant op een matig tot warm vuur.