Surf en turf met scampi, chorizo en paprika-aioli

Surf en turf met scampi, chorizo en paprika-aioli

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  2. Meng 40 ml arachideolie met 1 kl tomatenpuree, 1 kl Provençaalse kruiden en 2 gepelde en geperste tenen look.

  3. Smeer de scampi’s hiermee in en laat minimum 30 min marineren.

  4. Paprika-aioli: pel en pers de look. Doe samen met 1 volledig ei, 1 eidooier, 1 kl paprikapoeder, 1 kl mosterd en 120 ml maïsolie in een maatbeker. Mix van onder naar boven met een staafmixer tot mayonaise. Mix de gegrilde paprika erdoor. Breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap. Zet koud tot gebruik.

  5. Snij de chorizoworsten in schijfjes zo breed als een scampi. Wrijf ze in met de overige arachideolie.

  6. Wrijf met keukenrol de marinade van de scampi’s.

  7. Prik ze afwisselend met de chorizoschijven op satéstokken.

  8. Gril 2 min aan elke kant op een matig tot warm vuur.