Surf en turf met scampi, chorizo en paprika-aioli

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g black tiger scampi’s
  • 200 g Spar chorizo
  • 4 teentjes look
  • 2 Spar eieren
  • 1 kl Boni Selection mosterd
  • 120 ml Boni Selection maïsolie
  • sap van citroen
  • 1 bokaal Boni Selection geroosterde paprika
  • 1 kl Boni Selection paprikapoeder
  • 1 kl Boni Selection tomatenpuree
  • 1 kl Boni Selection Provençaalse kruiden
  • 50 ml Boni Selection arachideolie
  • cayennepeper
Recept
  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  2. Meng 40 ml arachideolie met 1 kl tomatenpuree, 1 kl Provençaalse kruiden en 2 gepelde en geperste tenen look.
  3. Smeer de scampi’s hiermee in en laat minimum 30 min marineren.
  4. Paprika-aioli: pel en pers de look. Doe samen met 1 volledig ei, 1 eidooier, 1 kl paprikapoeder, 1 kl mosterd en 120 ml maïsolie in een maatbeker. Mix van onder naar boven met een staafmixer tot mayonaise. Mix de gegrilde paprika erdoor. Breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap. Zet koud tot gebruik.
  5. Snij de chorizoworsten in schijfjes zo breed als een scampi. Wrijf ze in met de overige arachideolie.
  6. Wrijf met keukenrol de marinade van de scampi’s.
  7. Prik ze afwisselend met de chorizoschijven op satéstokken.
  8. Gril 2 min aan elke kant op een matig tot warm vuur.
< naar recepten