Tacocups met gehakt

12Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 12 vellen soepele tortilla's
  • 150 g gemengd gehakt
  • 50 g tomatenblokjes in blik
  • 1 ui
  • 50 g geraspte cheddarkaas
  • potje zure room
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl pili-pilipoeder
  • verse koriander
  • 1 tomaat
Recept

1. Wrijf de bakvorm in met olie.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Steek uit ieder tortillavel een cirkel van 8 cm diameter. Duw deze in een muffinvorm en druk mooi aan zodat je een 'cupvorm' bekomt.
4. Bak deze 4 min af in de voorverwarmde oven.
5. Pel de ui en snipper fijn. Snij de tomaat in kleine blokjes. Snipper wat korianderblaadjes fijn.
6. Verhit de arachideolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de uisnippers en tomatenblokjes uit blik toe. Laat zachtjes sudderen. Kruid met pili-pili.
7. Verdeel dit mengsel over de tacocups en bestrooi met de cheddarkaas.
8. Bak 5 min in de oven op 180°C.
9. Haal de tacocups uit de bakvorm. Werk af met een toefje zure room, verse tomatenblokjes en fijngesnipperde koriander.

< naar recepten