Tiramisu met peperkoek

Tiramisu met peperkoek

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Los ze vervolgens op in een bodempje amandellikeur. Laat wat afkoelen.

  2. Maak een kop sterke koffie. Meng de amandellikeur eronder.

  3. Scheid de eieren en doe de eidooiers in de keukenrobot. Voeg de suiker toe en laat kloppen tot je een ruban (= bleek schuimig mengsel) verkrijgt.

  4. Schep de mascarpone erbij en giet de amandellikeur met gelatineblaadjes bij het mengsel. Meng alles.

  5. Klop de eiwitten stijf. Meng voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  6. Week de peperkoekplakjes in de koffie met amandellikeur. Leg op de bodem van de platte schaal. Druk wat aan.

  7. Schep het mascarponemengsel erbovenop en strijk mooi glad. Zet in de koelkast en laat gedurende enkele uren opstijven.

  8. Crumble: laat de sneetjes peperkoek drogen in een oven op 80°C gedurende ± 1 uur. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in stukjes en maal fijn.

  9. Haal de schaal uit de koelkast en versier met de crumble van peperkoek.

  10. Serveer.