Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Cake:
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Splits de eieren, klop de eiwitten tot sneeuw met 1/4 fijne suiker.

  4. Klop de eidooiers romig wit met de rest van de suiker en roer 80 ml volle melk / 5 eieren en druppels vanille erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder erover en meng voorzichtig door elkaar.

  5. Vouw het stijfgeklopte eiwit erdoor en giet in een ovenschaal bekleed met bakpapier (niet invetten).

  6. Bak gaar in 30 min en laat afkoelen.

  7. Steek met een vork of prikker heel veel gaatjes over de hele cake.

  8. Melkmengsel:
  9. Klop de koffiemelk, gesuikerde melk en de rest van de volle melk door elkaar in een schenkkan en overgiet de cake, maak het bakpapier los langs de kanten en giet daar ook melk.

  10. Dek af en laat 1 nacht rusten in de koelkast zodat de melk volledig opgezogen wordt door de cake.

  11. Toplaag:
  12. Klop de room op met bloemsuiker en vanille-extract en strijk vlak voor het serveren over de cake.

  13. Werk af met seizoenfruit zoals bijvoorbeeld braambessen.