Tortellini salade met groene asperges, scheutjes en geroosterde pijnboompitjes.

Tortellini salade met groene asperges, scheutjes en geroosterde pijnboompitjes.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het houterige uiteinde van de asperges en snij ze in schuine stukken.

  2. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

  4. Pel het teentje look en plet samen met een snuifje zout in de vijzel tot een pasta.

  5. Dressing: meng de lookpasta met het citroensap en de olijfolie. Breng verder op smaak met peper en zout.

  6. Pluk de koriander- en muntblaadjes en snij ze in fijne reepjes.

  7. Pel de avocado en snij in fijne plakjes.

  8. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de broccoli en aspergestukjes toe en laat 3 minuten koken. Voeg de pasta erbij en laat nog 1 minuut koken.

  9. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

  10. Meng de pastasalade met de verse kruiden en de helft van de dressing. Voeg de avocadoplakjes, scheutjes en pijnboompitjes toe en schep voorzichtig door elkaar.

  11. Serveer met de rest van de dressing ernaast.