Tuinkerssoep met aardappelblokjes en gerookte zalm

7c10f8247ae2e160d98ab38119c143f62480270d26847d108848002a44d0bc34.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de selder en prei. Schil de aardappelen. Pel de ui. Snij de selder, prei, 1 aardappel en ui in grove stukken. Stoof ze aan in gesmolten boter. Laat glazig worden.

  2. Bevochtig met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten garen op een zacht vuur.

  3. Knip de tuinkers af en spoel. Zwier droog. Voeg 4 bakjes tuinkers toe aan de soep en mix. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de 2 aardappelen in kleine blokjes. Bak ze krokant in de olijfolie. Haal uit de olie en laat uitlekken.

  5. Serveer de soep in diepe borden. Werk af met de aardappelblokjes, zalmsnippers en plukjes tuinkers.