Bolletjes van gerookte zalm met avocado, appel en tuinkers

Bolletjes van gerookte zalm met avocado, appel en tuinkers

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de avocado’s, verwijder de pit en snij 1 avocado in kleine brunoise. Snij de andere avocado in fijne plakjes en leg koud tot gebruik. Sprenkel er wat citroensap over tegen de verkleuring.

  2. Meng de mayonaise en yoghurt onder de avocadoblokjes. Was de groene appel, snij in kleine brunoise en meng onder de avocado. Snij de verse zalm in zo klein mogelijke stukjes en meng onder de rest. Snij de tuinkers los, was kort en meng ook onder de rest. Kruid met peper en zout.

  3. Neem een klein kommetje en smeer in met olie. Schik een sneetje gerookte zalm in het kommetje en vul het sneetje met de zalmtartaar. Plooi de gerookte zalm errond en druk goed aan. Herhaal dit voor de andere sneetjes. Zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Verdeel de plakjes avocado op het bord. Schik het zalmbolletje erbij en werk af met een toefje zure room en wat tuinkers. Serveer koud.