Turkse vleesbroodjes

Turkse vleesbroodjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de gele uien en look. Snipper alles fijn.

  2. Hak de champignons grof. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de piccantina en hak het vruchtvlees fijn.

  3. Pluk de blaadjes van de peterselie en snipper fijn. Pel de rode ui en snij in flinterdunne ringen.

  4. Verhit een scheut olie in een pan en stoof de ui- en looksnippers glazig. Strooi gerookt paprikapoeder, komijn en koriander over de uien en laat kort meebakken. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de paprikareepjes en champignons toe en roerbak. Verkruimel het vlees erover en bak goudbruin en gaar. Roer de tomatenpuree en harissa erdoor en kruid met peper en zout. Schep de piccantina en ½ van de peterselie erdoor.

  6. Hol de Turkse broodjes uit, maar zorg er wel voor dat de bodem intact blijft.

  7. Warm de oven voor op 180°C (hete lucht).

  8. Verdeel de vulling over de broodjes en bestrooi met gratinkaas.

  9. Bak in 10 min goudbruin in de oven. Werk af met de rest van de peterselie en rode uiringen.