Varkenshaasje in notenkorst met comtékroketjes, topinamboerblokjes & gestoofde spinazie

Varkenshaasje in notenkorst met comtékroketjes, topinamboerblokjes & gestoofde spinazie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Comtékroketjes: spoel de aardappelen en doe ze in een ovenschaal op grof zout. Gaar in de oven op 180°C gedurende minstens ± 1 uur (al naargelang de grootte) tot de aardappelen gaar zijn. Haal ze uit de oven, snij in 2 en haal de aardappelpulp eruit. Laat de boter smelten en meng onder de geplette aardappelpulp. Duw de puree in een rechthoek op plasticfolie en leg er de in reepjes gesneden comtékaas op. Rol op en zet in de koeling om op te stijven. Eenmaal opgesteven, haal uit de koelkast, snij in stukjes en rol ze tussen de handen tot mooie kroketjes. Paneer in het losgeklopt eiwit en vervolgens in paneermeel. Zet terug in de koelkast tot je ze gaat frituren.

  2. Schil de aardperen en snij in blokjes. Kook de blokjes gaar in gezouten water. Kruid met peper en zout. Giet af en hou warm.

  3. Doe de verschillende noten in de keukenrobot en cutter fijn.

  4. Notenkorst: wrijf de opgekuiste varkenshaasjes in met mosterd en rol in het notenmengsel. Bak aan in een hete pan met een klont boter tot je een mooi korstje bekomt. Zet in de oven op 120°C gedurende ± 30 minuten. Haal uit de oven en laat nog ± 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. Ontvet ondertussen de pan en overgiet de aanbaksels met de fond. Laat opkoken en reduceren tot 2/Werk af met een koffielepel mosterd. Zeef de saus en hou warm.

  6. Spoel de spinazie en stoof de blaadjes aan in hete boter met een teentje look. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Bak de comtékroketjes in de frietketel op 180°C tot ze goudbruin zijn.

  8. Snij het vlees in dikke plakken en schik in het midden van het bord op een bedje gestoofde spinazie. Serveer de kroketjes aan de ene kant van het bord en de topinamboerblokjes aan de andere kant. Werk af met de saus.