Varkenshaasje met rode wijnsaus, warme groenten en kroketjes

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de broccoli en bloemkool. Snij in roosjes.
-
Schil de wortelen en snij in stukjes.
-
Kook water met 1 groentebouillonblokje. Voeg de groenten toe en kook samen beetgaar. Giet de groenten af en hou warm.
-
Overgiet de varkenshaasjes met olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat ze 30 minuten marineren.
-
Gril de varkenshaasjes aan alle zijden. Steek vervolgens in een voorverwarmde oven van 200°C en gaar verder gedurende 20 à 25 minuten (afhankelijk van de dikte en grootte van de varkenshaasjes).
-
Giet het zakje rode wijnsaus in een steelpannetje en voeg kokend water toe. Los het poeder al roerend op in het kokende water. Laat zeker 3 minuten doorkoken.
-
Giet na 18 minuten een dopje Cointreau over het vlees en laat nog enkele minuten verder garen.
-
Haal uit de oven en laat het vlees rusten. Snij het vlees in stukken.
-
Versier ondertussen het bord met een blad krulsla en een roos van de sinaasappelschil.
-
Passez les croquettes à la friture. Laissez-les égoutter sur du papier essuie-tout.
-
Schik de groenten, het vlees en de kroketjes op het bord. Nappeer de rode wijnsaus over het vlees. Werk het bord af met puntjes balsamicocrème.