Varkensschnitzel met komkommersalade

Varkensschnitzel met komkommersalade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Salade

    Snij de komkommer met een mandoline in flinterdunne plakjes en doe in een kom. Bestrooi met dillepluksel en zout en schep door elkaar. Bestrooi met fijne suiker en besprenkel met rijstazijn. Laat rusten.

  2. Klop de eieren los in een diep bord. Vul een bord met paneermeel en een bord met bloem. Kruid de bloem met peper en zout.

  3. Klop de varkenslapjes indien mogelijk nog platter met de zijkant van een groot mes. Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen.

  4. Verwarm de olie in een grote pan en bak de schnitzels 3 à 4 min aan beide kanten mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Serveer de gebakken schnitzel met een partje citroen en bestrooi rijkelijk met peterselie.

  6. Lekker met gekookte aardappelen en de komkommersalade.