Aziatische komkommersalade met tijgergarnalen

6Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 36 Boni Selection tijgergarnalen (16/20)
  • 3 komkommers
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • ½ koffielepel Boni honing
  • ½ koffielepel sesamzaadjes
  • ½ koffielepel sesamolie
  • zeezout
  • ½ eetlepel kerriepoeder of kurkuma
  • verse koriander
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
Recept

1. Schil de komkommer met een dunschiller of mandoline in lange linten. Gebruik de kern niet.
2. Pel de rode ui en snij in dunne ringen. Hak de helft van de chili fijn en strooi over de komkommer.
3. Pel de tijgergarnalen maar laat het staartje er nog aan, haal het darmkanaal eruit. Verhit een pan met olijfolie, gooi de tijgergarnalen in de pan en bak 2 à 3 minuten aan elke kant. Strooi er wat kerriepoeder of kurkuma over voor de kleur.
4. Dressing: meng de rodewijnazijn met de honing en de sesamolie.
5. Giet over de salade en werk af met sesamzaadjes en wat korianderblaadjes.

< naar recepten