Aziatische komkommersalade met tijgergarnalen PT30M 6 porties verse koriander 1 kl sesamzaadjes 1 koffielepel sesamolie 1 kl Boni honing 1 el Boni Selection olijfolie 1 eetlepel rode wijnazijn zeezout 1 eetlepel kerriepoeder of kurkuma 3 komkommers 1 chilipeper 36 Boni Selection tijgergarnalen 1 rode ui

Aziatische komkommersalade met tijgergarnalen

e88ff3958edc2699bcdfb37c446fab9b61a4a064fd149c9eb98bcadcc3ca9943.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de komkommer met een dunschiller of mandoline in lange linten. Gebruik de kern niet.

  2. Pel de rode ui en snij in dunne ringen. Hak de helft van de chili fijn en strooi over de komkommer.

  3. Pel de tijgergarnalen maar laat het staartje er nog aan, haal het darmkanaal eruit. Verhit een pan met olijfolie, gooi de tijgergarnalen in de pan en bak 2 à 3 minuten aan elke kant. Strooi er wat kerriepoeder of kurkuma over voor de kleur.

  4. Dressing: meng de rodewijnazijn met de honing en de sesamolie.

  5. Giet over de salade en werk af met sesamzaadjes en wat korianderblaadjes.