Verse tagliatelle met limoenbotersaus en sint-jakobsnoten

dce874cbc3e5cedcc6dc9830e0eab1a7ca851bddb1d33a065973bb2e106c18f5.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.

  2. Pel de sjalot en snipper fijn.

  3. Verhit 30 g boter in een sauspan. Laat lichtjes bruinen. Bak de sjalot glazig. Roer de kappertjes en zongedroogde tomaten erdoor. Blus met 1 el limoensap en de witte wijn en laat inkoken. Roer de bloem erdoor en bevochtig met de kippenbouillon. Laat 20 min sudderen, zonder deksel.

  4. Klop 120 g in blokjes gesneden boter erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  6. Verhit 30 g boter in een antikleefpan. Bak de sintjakobsnoten kort en krachtig aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Schep ze uit de pan en hou warm.

  7. Blus de pan met de saus en schep de pasta en spinazie erdoor.

  8. Verdeel over de borden en werk af met de gebakken sint-jakobsnoten. Kruid met zwarte peper.