Vietnamese verse loempia met garnalen

Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dipsaus: pel de teentjes look en snipper fijn. Los 3 el suiker op in het limoensap en voeg de looksnippers toe. Verwijder de zaadjes van de pepertjes en hak ze fijn; voeg toe.

  2. Los in een andere kom de suiker op in heet water. Voeg lepel na lepel vissaus toe tot je een lichte karamelkleur krijgt. Proef of het op smaak is en roer het knoflookmengsel erdoor.

  3. Blancheer de rijstvermicelli 1 min in kokend water. Spoel met koud stromend water.

  4. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Blancheer ze net gaar in kokend water en dompel even in koud water. Snij ze in de lengte doormidden.

  5. Snij het spek in dunne reepjes. Verwijder de worteltjes van de sojascheutjes. Scheur de blaadjes ijsbergsla in repen ter grootte van 2 vingers. Snij 16 lange bieslooksprieten af.

  6. Vul een platte kom met lauwwarm water. Dompel het rijstvel 10 sec in het water tot het zacht en plakkerig aanvoelt. Trek het vel met beide handen tussen duim en wijsvinger uit het water en leg op een vochtige schone handdoek.

  7. Leg een blaadje sla iets onder het midden op het rijstvel, vul verder met sojascheuten, spekplakjes, blaadjes munt, koriander en rijstvermicelli.

  8. Vouw het vel strak om de onderkant heen en vouw de zijkanten naar binnen.

  9. Leg 2 halve garnalen bovenop de vulling en schik er een bieslookspriet op.

  10. Rol de loempia strak op. Bewaar onder een vochtige doek tot je ze serveert met de dipsaus.