Witlofrolletjes in bloemkoolsaus

Witlofrolletjes in bloemkoolsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Stoof het witlof gaar in 2 el olie en een paar el water. Dek het witlof af met bakpapier tijdens het garen. Check of er voldoende vocht in de pan zit tijdens het garen. Kruid met peper en zout.

  2. Stoom de bloemkool gaar.

  3. Doe de bloemkool in een blender met de Alpro soya cuisine en 100 g emmentaler. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix tot een saus.

  4. Rol iedere stronk witlof in een snede ham.

  5. Leg de hamrolletjes in een ovenschotel en overgiet met de saus. Bestrooi met de rest van de lactosevrije emmentaler.

  6. Bak in de oven op 180°C gedurende 20 à 25 min goudbruin en tot de saus gaat pruttelen.

  7. Serveer met puree of gestoomde aardappelen.