Geroosterde bloemkool met preikaassaus en tongrolletjes

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 witte preistengels
  • ½ l volle melk
  • 100 g Spar gemalen kaas
  • 2 el Spar boter
  • 2 el bloem
  • nootmuskaat
  • 8 tongfilets
  • 2 el panko broodkruim
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en leg in een vuurvaste schotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
2. Bak gaar in de oven op 180°C in 30 à 40 min.
3. Snij de prei fijn, spoel grondig en stoof aan in wat olijfolie.
4. Voeg 2 el boter en 2 el bloem bij de gestoofde prei en bak kort mee. Voeg de melk en kaas toe en breng aan de kook. Laat indikken tot een mooie kaassaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5. Haal de gebakken bloemkool uit de oven.
6. Rol de tongfilets op en verdeel over de bloemkool. Kruid met peper en zout.
7. Giet de preikaassaus over de bloemkool en tongrolletjes.
8. Verdeel de panko over de ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
9. Laat gratineren in de oven op 190°C in 20 min.
10. Serveer met gekookte aardappelen.

Tip: ook lekker met zalm of kabeljauw. En de prei kan je eens vervangen door witlof.

< naar recepten