Wrap met kortgebakken steak en pepersaus
Ingrediënten
- 8 Spar wraps
- 600 g Spar chateaubriand
- 100 g Spar veldsla
- 250 g prinsessenbonen
- 3 pruimtomaten
- 1 el groene peperbollen
- 1 ui
- 250 ml Boni volle room
- ½ blokje runderbouillon
- 50 g Boni zure room
- 50 g Boni mayonaise
- Spar ongezouten boter
Recept
- Pepersaus: spoel de groene peperbollen onder stromend water. Pel de ui en snipper fijn.
- Smelt 1 el boter in een sauspannetje.
- Bak de ui glazig. Voeg de peperbollen toe en laat 2 min meebakken.
- Blus met de room en laat met het rundsbouillonblokje inkoken tot een dikke saus.
- Laat volledig afkoelen.
- Was de boontjes en verwijder de uiteindes.
- Kook ze 5 min beetgaar in gezouten water.
- Verwijder het kroontje uit de tomaten en snij in 4. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de veldsla en laat uitlekken.
- Meng de afgekoelde pepersaus met de zure room en mayonaise. Kruid met zout en wat extra zwarte peper.
- Snij het rundvlees in plakjes van 1 cm.
- Smelt 2 el boter in een bakpan. Bak de rundreepjes 30 sec aan beide zijden krokant en kruid met grofgemalen zwarte peper en zout.
- Leg de wraps op een bord en verwarm 1 min in de microgolf op 750 W.
- Beleg elke wrap in het midden met pepersaus, veldsla, tomatenblokjes, fijne boontjes en rundplakjes.
- Vouw dicht en serveer met extra saus.
Delen