Zomerse maïschowder met scampi’s

Zomerse maïschowder met scampi’s

Allergenen

Selder , Schaaldieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en ontdarm de scampi’s.

  2. Snij de dikke prei overlangs middendoor en snij het witte en lichtgroene gedeelte in stukjes. Snij de selderstengels in 1 cm dikke stukjes.

  3. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de courgette in kleine blokjes.

  5. Pittige boter: plet de specerijen met een vork door de malse boter en breng op smaak met zeezout.

  6. Verwarm het klontje boter met de olijfolie en stoof hierin de preistukjes samen met de selder, laurier en de tijm tot de prei zacht is. Voeg de aardappel en courgette toe en overgiet met de visfond en 4 dl water.

  7. Breng aan de kook en voeg, als de aardappelen beetgaar zijn, de maïs en scampi’s toe.

  8. Laat de scampi’s net garen in de hete soep en schep ze eruit.Verdeel de soep over 2 kommen.

  9. Pureer de helft van de soep, schep door de andere helft samen met de melk en verwarm.

  10. Voeg de scampi’s opnieuw toe. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, limoensap en zout.

  11. Serveer de soep in kommen. Werk de kommen af met een mespunt pittige boter en verse korianderblaadjes.