Snelle maïschowder PT30M 4 porties 1 dl Spar room 2 el gehakte peterselie paprikapoeder 200 g aardappelen cayennepeper 2 blikjes blikjes Boni maïs 1 l kippenbouillon 1 fijngesnipperde ui 1 l volle melk

Snelle maïschowder

dabbc0cd7ee4c77c71c3498418a738bf54ef3140450c13453e47cfbecaec9a9e.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de uitgelekte maïskorrels samen met de uisnippers en de aardappelblokjes in een ruime pan. Overgiet met melk en kippenbouillon en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de ui zacht is.

  2. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en zout.

  3. Werk af met room en gehakte peterselie. Serveer in diepe borden.

  4. Tip: Amerikanen serveren hun maïs- of vischowder in een uitgehold broodje. Het proberen waard, niet?