Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de mosselen 2 keer. Verwijder de slechte schelpen.

  2. Pel de helft van de uien en snipper fijn. Hou de helft van de selder opzij en snij de rest van de selder fijn. Stoof de ui en selder aan in een kookpot, voeg de mosselen toe en laat garen onder deksel. Haal de mosselen uit hun schelp en bewaar in de mosseljus.

  3. Bak de spekreepjes in de kookpot van de mosselen.

  4. Pel de look en de andere helft van de uien, snipper alles fijn. Snij de andere helft van de stengels selder in kleine dobbelsteentjes. Voeg de selder, ui en look toe aan het spek en laat glazig stoven in boter. Bestrooi met de bloem en roer kort droog.

  5. Schil de vastkokende aardappelen en snij in kleine stukken. Voeg toe aan de groenten en het spek.

  6. Bevochtig het geheel met de visfumet. Voeg een kruidentuiltje toe en laat 20 min zachtjes garen.

  7. Snij de zalm in kleine stukken.

  8. Voeg, na 20 min, de stukjes zalm en de mosselen met jus toe aan de soep en laat kort opkoken.

  9. Klop de eidooiers los met de room en voeg toe aan de soep. Laat de soep niet meer koken. Werk af met plukjes dille.

  10. Serveer onmiddellijk.