Tags Groenten

Kraakverse babyspinazie

Bij Spar kan je het hele jaar door jonge spinazie kopen. Altijd kraakvers, want we bestellen de panklare groente dagelijks bij Green Specialties.  Duik mee in de wondere wereld van de babyspinazie!

Alles begint op 't veld

Achter de naam Green Specialties zit Groentenkwekerij A. van den Einden. De "A." staat voor Adrie, de man die vandaag als vierde generatie aan het roer staat van het familiebedrijf.  "Hier in Lierop telen we alle spinazie in volle grond. 's Nachts koelt het af, en dat geeft de planten meer smaak en kleur. Ze zijn ook krokanter dan de slasoorten die in serres gekweekt worden."

babyspinazie_adrie
Spinazie die 's morgens nog op het veld staat, ligt de volgende dag al in de winkel.

"Vanaf eind november zaaien we zodat we vanaf april kunnen beginnen te oogsten. De ochtend is het meest geschikte moment omdat de groente dan op z'n best is. We oogsten met behulp van een speciale machine met vooraan een lintzaag. Het lint met metalen mes snijdt de spinazie net boven de grond af. Het snijdt enkel de steel af en laat de spinazieblaadjes onbeschadigd. 

Na het oogsten zetten we de spinazie onmiddellijk in kisten in de koeling. Zo blijft ze lekker vers. nadien wordt de verse oogst meerdere keren gewassen. Nadien wordt de spinazie verpakt. "

Supergroente

Babyspinazie is supergezond. Naast vitamines A, K, C en B6, bevat deze bladgroente ook een berg aan foliumzuur, calcium, ijzer en magnesium. Dat zijn allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem sterker wordt. 

groente