Aardappelpuree met ansjovis, spekjes en kwarteleitjes

Aardappelpuree met ansjovis, spekjes en kwarteleitjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet ze op in gezouten water en kook goed gaar. Giet af, plet met een pureestamper en voeg de opgewarmde room en een klontje boter toe om zo een smeuïge puree te bekomen. Voeg de helft van de uitgelekte ansjovissen toe en roer nog eens goed door. Hou warm.

  2. Bak de spekreepjes krokant in een hete pan.

  3. Smelt een klontje boter in een antikleefpan op een matig vuur. Breek de kwarteleitjes voorzichtig en laat ze op de pan glijden. Bak de eitjes tot het eiwit gestold is. Laat uit de pan op een plank glijden en steek met een kleine uitsteekring rond de eidooiers.

  4. Schep een mooie laag puree op een warm bord. Schik de gebakken kwarteleitjes er voorzichtig op. Werk af met de spekreepjes, een opgerolde ansjovisfilet en enkele toefjes peterselie.