Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de appelen. Snij 2 appelen in blokjes. Doe ze in een kookpot, overgiet met 15 cl water en kook tot appelmoes.

  3. Snij de overige appel in plakjes en besprenkel met citroensap.

  4. Smelt de boter. Klop het ei los.

  5. Meng het amandelpoeder en 25 g suiker door het ei. Roer 2⁄3 van de gesmolten boter en appelmoes erdoor.

  6. Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het deeg erin.

  7. Schik de appelplakjes op het deeg en bestrijk met de rest van de gesmolten boter.

  8. Bestrooi met suiker. Zet in de oven en bak in 20 min goudbruin en gaar.

  9. Werk af met zeste van citroen.