Artisjok- en courgettestrüdel

Artisjok- en courgettestrüdel

Allergenen

Eieren , Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Giet de artisjokken af. Snij de artisjokken in plakjes en dep droog. Pel de teentjes look en snipper fijn. Spoel de courgettes en snij in stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Pluk de korianderblaadjes en hak fijn.

  2. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de look toe en bak op laag vuur, onder regelmatig roeren, tot ze goudbruin zijn. Verhoog het vuur, voeg de courgettestukjes en de gesnipperde lente-ui toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak gedurende 10 minuten, af en toe roerend. Haal de pan van het vuur en roer de ricotta erdoor, start met een half potje en voeg toe tot het voldoende smeuïg is. Meng de fijngehakte koriander erdoor.

  3. Verwarm de oven voor op 190°C.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek op een licht met bloem bestoven aanrecht. Schep de groenten met ricottamengsel erop. Zorg ervoor dat er een boord van 3 cm rondom rond het bladerdeeg is. Vouw de uiteinden over de vulling en rol op langs een lange zijde. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en strooi het sesamzaad erover. Maak diagonale insnijdingen in het deeg met een klein mes. Leg de strüdel voorzichtig op de bakplaat. Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Maak ondertussen de saus: reinig de boschampignons. Bak de boschampignons mooi goudbruin en zet apart. Giet de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Smelt ondertussen de boter in een pot voor de roux. Voeg de bloem toe. Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, maar let erop dat de roux niet aanbakt. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij, zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt. Blijf geduldig roeren met een garde tot de saus bindt en je een gladde bechamelsaus bekomt. Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra bouillon toe. Voeg de champignons toe en gaar gedurende ± 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Snij de afgekoelde strüdel in plakjes en serveer op individuele borden. Giet 1 à 2 eetlepels van de hete saus op of naast de strüdel en dien meteen op.