Artisjokpaprikatapenade

Artisjokpaprikatapenade

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Pluk de blaadjes van de bladpeterselie en snij fijn.

  2. Rooster de paprika’s aan alle zijden onder een hete grill. Laat ze afkoelen in een gesloten plasticzak. Pel ze en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snij de puntpaprika’s in stukken.

  3. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in vier. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pannetje. Voeg de uisnippers met de look toe en stoof ze zonder te laten kleuren. Voeg paprikastukjes en artisjokken toe. Schep door elkaar zodat de smaken zich vermengen en het teveel aan vocht verdampt. Doe alles in de blender samen met de fijngesneden peterselie en basilicum. Mix grof, tot alles mooi gemengd is maar zeker geen puree. Schep in een kom en breng verder op smaak met azijn, olie, pilipili, versgemalen peper en zeezout. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.