Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Siroop

    Verwarm het water in een steelpan en voeg suiker, vanille-extract, één eetlepel honing en een kneepje limoen- of citroensap toe.

  2. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 min sudderen.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Pakketjes

    Mix de pistachenoten fijn in een hakmolentje.

  5. Hou 1 el gemalen pistachenoten apart voor de afwerking.

  6. Voeg één eetlepel honing en het oranjebloesemwater toe aan de rest van de gemalen noten en mix tot een stevige, plakkerige pasta.

  7. Smelt de boter.

  8. Snij de vellen brickdeeg in 2 en elke helft nog eens in 2 lange stroken, zodat je 12 stroken bekomt. Bestrijk met boter.

  9. Leg een lepel vulling onderaan de rechthoek en vouw het deeg om de vulling zodat er een driehoekje ontstaat.

  10. Vouw verder naar boven tot een pakketje en zorg ervoor dat de vulling goed verpakt is. Schik op bakpapier en bestrijk nogmaals met boter.

  11. Bak in 15 à 20 min krokant en goudbruin in de voorverwarmde oven.

  12. Schenk de siroop over de pakketjes wanneer ze uit de oven komen en laat afkoelen op de bakplaat.

  13. Bestrooi met pistachenoten en serveer.