Balletjes in tomatensaus met champignons

Balletjes in tomatensaus met champignons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het gehakt met de eieren, mosterd en voldoende paneermeel om een vaste massa te bekomen. Rol mooie ronde balletjes van 3 cm grootte.

  2. Smelt een klontje boter in de pan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn, ze zullen verder garen in de saus.

  3. Maak een roux van 100 gr boter en 100 gr bloem. Giet de kalfsfond erbij. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpuree toe.

  4. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Bak de champignons in een klontje boter. Voeg ze toe aan de tomatensaus. Kruid de saus met cayennepeper en paprikapoeder.

  5. Voeg de gehaktballetjes toe en laat op een zacht vuur verder garen tot de balletjes gaar zijn.

  6. Warm de puree op en kruid bij naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Serveer de balletjes samen met de puree. Ook lekker met rijst.