BBQ-kip geparfumeerd met sinaasappel en rozemarijn

BBQ-kip geparfumeerd met sinaasappel en rozemarijn

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de BBQ klaar voor indirect grillen. Leg de kooltjes aan weerszijden van de BBQ en laat het midden leeg; de kip wordt naast en niet direct boven het vuur gegaard. Vul kooltjes bij indien nodig.

  2. Giet het sinaasappelsap in de beker van de kiphouder. Steek een paar takjes rozemarijn erbij. Schroef het deksel dicht en bevestig aan de kiphouder.

  3. Verwijder zoveel mogelijk vet van de buik en nekholte van de kip en gooi het weg. Spoel de kip en dep ze droog met keukenpapier. Maak met je vingers het vel voorzichtig van het borstvlees los en schuif enkele takjes rozemarijn tussen vel en vlees.

  4. Wrijf de binnenkant van de kip in met de gevogeltemarinade. Zet ze rechtop op de kiphouder. Spreid de poten open en bestrijk de kip helemaal met marinade.

  5. Plaats het geheel (de kip op de kiphouder) in het midden van de gril van de BBQ. Zet de 'dome' erboven; zo krijg je een soort van oveneffect en blijft de warmte beter in de BBQ.

  6. Rooster de kip goudbruin en gaar in ± 40 minuten op een matig vuur.

  7. Versnij de kip in stukken en serveer met een slaatje en krielaardappeltjes.