Rabarberconfituur geparfumeerd met rozemarijn

10Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 1,2 kg rabarber
  • 500 g geleisuiker Candico 2+1
  • 200 g Spar vloeibare honing
  • 2 citroenen
  • 10 zachte rozemarijntwijgjes
Recept

1. Snij de bladeren en het steeluiteinde van de rabarber.
2. Snij de rabarber in blokjes, meng de honing en suiker erdoor en besprenkel met het sap van 1 citroen. Meng alles door elkaar en laat 1 nacht rusten op een koele plaats.
3. Giet het mengsel door een puntzeef en vang het sap op. Hou de stukjes bij. Breng het sap aan de kook, schuim af en laat indikken op 105°C.
4. Voeg de rabarberstukjes toe en breng weer aan de kook. Schuim af en roer het sap van 1 citroen en de rozemarijntwijgjes erdoor. Laat nog 5 minuten doorkoken.
5. Zet de zuivere bokalen op een natte doek. Vul ze met de confituur tot aan de rand. Sluit de bokalen goed af en draai ze om.

< naar recepten