Carpaccio van rundvlees

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bedruppel de rundsfilet met wat goede olijfolie en wrijf de olie overal in het vlees. Kruid de filet met versgemalen peper en zeezout.

  2. Zet een pan op het vuur en kleur het vlees aan alle zijden lichtjes aan gedurende 2 minuten.

  3. Haal het vlees uit de pan.

  4. Hak de kruiden fijn. Rol het vlees in de fijngehakte kruiden.

  5. Span voldoende plasticfolie op een gladde ondergrond. Maak de ondergrond wat vochtig, zo zal de plasticfolie goed blijven liggen.

  6. Schik het vlees met de kruiden onderaan de plasticfolie. Plooi de folie over het vlees en trek de folie een beetje terug. Zo span je de folie goed rond het vlees. Duw het vervolg van de plasticfolie eronder en rol verder tot alle folie is opgebruikt. Gebruik voldoende plasticfolie zodat het mooi kan opgespannen worden.

  7. Neem de zijkanten vast en draai de uiteinden van de plasticfolie rond (zoals de wikkel rond een snoepje).

  8. Schik een vel aluminiumfolie op de plank en leg de in plasticfolie gerolde filet erin. Draai de aluminiumfolie op zoals de plasticfolie.

  9. Leg de ingepakte rundsfilet in de diepvriezer voor 3 à 4 uren. Zo kan je het vlees nadien perfect dun snijden.

  10. Haal het vlees uit de diepvriezer en verwijder beide folies.

  11. Snij het vlees met een scherp mes in fijne plakjes.

  12. Schik de sneetjes vlees op de borden.

  13. Werk de carpaccio af met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Versier verder met rucola en Parmezaanse schilfers.