Champignonsoep met coquilles en krokant gebakken olijven

Champignonsoep met coquilles en krokant gebakken olijven

Allergenen

Vis en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij fijn. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Snij 1 grote champignon in kleine stukjes. Pel een teentje look en snipper fijn. Schil de wortelen en snij in stukjes.

  2. Smelt een klontje boter in een grote kookpot. Voeg de fijngesneden ui toe en laat deze glazig worden. Voeg de champignons toe en stoof aan. Voeg ook de wortelstukjes toe en laat meestoven tot alles zo goed als gaar is.

  3. Verkruimel 2 blokjes visbouillon over de gestoofde groenten. Kruid met peper en zout. Giet 2,2 l water bij de groenten.

  4. Laat het geheel warmen tot het kookpunt.

  5. Mix de soep.

  6. Snij de zwarte en groene olijven in kleine stukjes. Bak de olijvenmengeling in een scheutje olijfolie. Voeg de fijngesnipperde look toe en de in stukjes gesneden champignon. Laat krokant bakken.

  7. Giet een scheutje olijfolie in een pan en laat heel heet worden. Bak de coquilles aan beide zijden in de hete pan.

  8. Schik per bord 2 coquilles aan de zijkant van het bord. Giet de soep er voorzichtig bij. Versier de coquilles met een takje bieslook en een blaadje platte peterselie.

  9. Werk af met een lepeltje krokant gebakken olijven.