Dauphinois van knolselder en zalm

Dauphinois van knolselder en zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C warme lucht.

  2. Schil de knolselder en snij in schijven. Steek rondjes uit met een uitsteekvormpje van 2 cm diameter. Besprenkel ze met het citroensap.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.

  4. Pel de ui en snij in flinterdunne plakjes.

  5. Snij de verse en gerookte zalm in fijne repen. Hou 6 repen gerookte zalm apart voor de afwerking.

  6. Leg een laag knolselder op de bodem van een ovenschaal. Schik de aardappelplakjes, zalmreepjes, dille en ui ertussen en erop. Kruid elke laag en herhaal tot je uiteindelijk 3 lagen knolselder en 2 lagen zalm met ui en dille bekomt.

  7. Overgiet met de room. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak verder goudbruin en gaar.

  8. Werk af met versgemalen peper, plukjes verse dille en de reepjes gerookte zalm.

  9. Serveer met een groene salade.