Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. De eclairs

  2. Kook het water met 100g boter en het snuifje zout tot de boter gesmolten is. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Meng goed.

  3. Zet de pot terug op het vuur en blijf roeren tot het beslag in één geheel loslaat van de kookpot (= nadrogen).

  4. Doe het beslag in een andere kom en laat het wat afkoelen. Meng er de 4 à 5 eieren 1 voor 1 met een spatel door. Het beslag bevat voldoende eieren als het deeg glad en glanzend in één punt van de spatel loopt.

  5. Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes van 8 cm lang en 3 cm breed.

  6. Bak de éclairs gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Zet de oven daarna uit en laat ze nog 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier. Zo zal al het vocht uit de éclairs trekken en zullen ze droog en krokant zijn.De banketbakkersroom

  7. Warm de melk op in een kookpot en doe er de opengesneden vanillestok bij. Let op dat de melk niet aanbrandt.

  8. Klop de eidooiers en 100g suiker met de mixer tot een stevige, schuimige massa. Roer het maïszetmeel erdoor. Giet de warme melk op het eimengsel en roer goed.

  9. Giet alles terug in de kookpot en laat al roerend opkoken tot het ingedikt is. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Doe in een spuitzak.

  10. Maak 2 gaatjes onderaan de éclairs en vul met de banketbakkersroom.Chocoladeglazuur

  11. Warm de room op een zacht vuurtje op en voeg er 50g suiker, glucose en chocoladegallets bij. Laat zachtjes smelten.

  12. Meng er, als alles gesmolten is, 50g koude boter door.

  13. Dip de bovenkant van de eclair in de chocolade.

  14. Haal de 2 uiteinden nog eens door de hagelslag.