Heldere bouillon met champignons onder een bladerdeegdakje

8Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 2 000 ml gevogeltebouillon
  • 3 stuks lente-uitjes
  • 300 g champignons (witte, shiitake, oesterzwammen...)
  • Spar olijfolie
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 eetlepels gehakte peterselie, bieslook, basilicum
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 2 stuks eidooiers
Recept

1. Reinig de verschillende champignons en snij ze kleinere stukken. Snij de lenteuitjes in fijne ringen. Verhit een lepel olijfolie in een stoofpan en fruit de lente-uitjes aan en voeg de champignons toe. Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur en giet de gevogeltebouillon erover. Breng aan de kook en kruid met peper en zout. Laat de bouillon afkoelen tot hij lauw is.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Verdeel de bouillon over de kommetjes en voeg de gehakte kruiden toe.
4. Snij uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de soepkommen. Bestrijk de randen van de kommen met water en leg het bladerdeeg erboven. Druk aan.
5. Klop de eidooiers los en strijk de bovenkant van het bladerdeeg in met eigeel.
6. Zet de kommen in de voorverwarmde oven gedurende 12 tot 15 minuten,

< naar recepten