Escabeche van zuiderse groenten met gerookte makreel

46a3ca1cbb6cd435c95cdd8e767743e063ed0ea7b4185236f4c580ee5f575082.jpg

Allergenen

Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de paprika’s middendoor en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snij de paprika’s in fijne reepjes, de courgette in julienne en de lente-uitjes in fijne, schuine stukjes.

  2. Pel de rode ui en snij in fijne ringen.

  3. Kuis de boontjes en snij het onderste plakje van de asperges.

  4. Verwarm 4 el olijfolie in een stoofpan en voeg de rode ui, lente-ui, paprika’s, asperges, boontjes en courgette toe. Laat 1 min fruiten. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat nog 5 min stoven.

  5. Voeg takjes dragon en roze bessen toe. Overgiet met witte wijn en breng even aan de kook.

  6. Haal van het vuur en kruid royaal met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  7. Leg de gerookte makreelfilets in een schaal en schep de zuiderse groenten erover. Besprenkel royaal met bakvocht en dek af. Zet 24 u in de koelkast.

  8. Serveer goed gekoeld.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit