Flamiche aux Maroilles

Flamiche aux Maroilles

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de prei grondig. Snij het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in fijne ringen.

  2. Verwarm de boter samen met de olie in een pot en stoof de preiringen hierin zacht. Voeg de spekblokjes toe en laat nog 5 min bakken. Kruid met peper en zout.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Bekleed een bakvorm met het deeg.

  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg het bakpapier erover en vul met bakparels.

  6. Bak 15 min in de voorverwarmde oven (= blind bakken). Haal uit de oven en verwijder de bakparels.

  7. Klop de eieren los met de room en kruid met espelettepeper, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Schraap de korst van de Maroilles en snij de kaas in fijne plakjes.

  9. Verdeel het preimengsel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Schik de plakken kaas erop.

  10. Bak goudbruin en gaar in 30 min.

  11. Snij in stukken en serveer.