Forel op Ardense wijze

Forel op Ardense wijze

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Pel het teentje look en duw door de lookpers.

  2. Snij de plak Ardense ham in dobbelsteentjes. Trek het brood in kleine stukjes.

  3. Smelt een klontje boter met een beetje olijfolie in een hete pan. Bak de champignons met de ham, stukjes boter en look.

  4. Spoel de forellen, verwijder de ogen en dep goed droog. Kruid de binnenkant van de forellen met peper en zout. Wentel de forellen door de bloem.

  5. Smelt in een andere pan opnieuw een klontje boter met een beetje olijfolie en laat heet worden. Leg de forellen erin en bak aan elke zijde gedurende 4 minuten.

  6. Haal de forellen uit de pan en snij de kop en staart eraf. Verwijder het vel.

  7. Deglaceer de pan ondertussen met de room. Kruid met peper en zout. Laat inkoken. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  8. Snij de citroen in fijne plakjes.

  9. Schik de forel in het midden van het bord. Verdeel de gebakken champignonmengeling errond. Verdeel de saus ernaast. Werk af met wat peterselie. Schik op elk bord ook 3 schijfjes citroen.

  10. Lekker met krielaardappelen of corne de gatte aardappelen.