Forel op Georgische wijze

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 gekuiste forellen
  • 2 teentjes look
  • 8 el Boni Selection Griekse yoghurt
  • 2 kl korianderpoeder
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • pilipili
  • 1 citroen
  • verse koriander
  • verse dille
  • 500 ml appel-vlierbessensap
  • 1 blik Spar granaatappelpitten
  • Spar boter
  • Boni Selection zonnebloemolie
Recept
  1. Overgiet de forellen met het appelvlierbessensap en laat minstens 30 min marineren.
  2. Pel en pers het teentje look. Meng de look met de yoghurt en het koriander-, komijn- en saffraanpoeder. Kruid met pilipili en zeezout.
  3. Laat rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met olie.
  6. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de vis met het kruidenmengsel. Stop in de buikholte een plakje boter, wat verse takjes koriander en dille.
  7. Verpak elke forel apart in een papillot van aluminiumfolie.
  8. Schik de pakketjes op een bakplaat.
  9. Stamp de granaatappelpitjes grof in de vijzel met 1 el citroensap en een snuif zout tot er wat sap vrijkomt.
  10. Snij de rest van de dille en koriander fijn.
  11. Laat de vis 20 min in de voorverwarmde oven garen.
  12. Haal de vis uit het pakketje. Werk af met gecrushte granaatappelpitjes en groene kruiden.
  13. Serveer met partjes citroen.
< naar recepten