Fruitsalade van Kaaps fruit met citroensorbet

c3311f3011815688f2eb26b754f8d6fbc06e1775a54fd383a4675ab431ac1da2.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil 1 roze en 1 witte pompelmoes en 1 sinaasappel met een dunschiller. Snij deze in fijne reepjes. Blancheer de reepjes driemaal in vers water om ze zacht te maken en om de bitterheid te doen verdwijnen. Breng de suiker en het water aan de kook tot suikersiroop. Laat de geblancheerde zestes hierin garen op een zacht vuur tot de suikersiroop voor de helft is ingekookt. Zet opzij.

  2. Schil de rest van het fruit à vif: verwijder de witte velletjes tot enkel het vruchtvlees overblijft. Snij de fruitpartjes van tussen de vliesjes.

  3. Meng het fruit in een schaal en voeg ook het sap toe dat je verkrijgt als je het fruit uitknijpt.

  4. Schep de fruitsalade in glazen kommetjes.

  5. Werk af met een bolletje citroensorbet en de gekonfijte zeste.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit