Gebakken oesters met schuimige norisaus
Selder, Vis, Gluten, Lactose, Melk, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal de oesters uit de schelp en leg ze op een fijne zeef. Vang het oestervocht op. Bewaar de onderste oesterschelpen.
-
Pel de sjalot en look. Snipper grof. Snij de selder in grove stukken.
-
Smelt wat boter in een sauspan en bak de sjalot, look en selder glazig.
-
Blus met de witte wijn en laat droogkoken. Bevochtig met de visfumet, de room en het oestervocht. Verkruimel de norivellen erbij en laat inkoken tot ½.
-
Zeef de saus en breng op smaak met oestersaus, vissaus en peper.
-
Verhit wat boter in een pan en roer de spinazie en zeekraal erdoor. Kruid met zwarte peper. Verdeel de spinazie en zeekraal over de oesterschelpen.
-
Verhit nog wat boter in dezelfde bakpan. Bloem de oesters en bak ze lichtbruin in de bruisende boter. Kruid met zwarte peper.
-
Plaats een oester bovenop het bedje van spinazie en zeekraal en werk af met foreleitjes.
-
Schuim de norisaus op met een staafmixer en lepel over de oesters. Leg de oesterschelpen op een bord met rauwe zeekraal.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven