Gebraiseerd witloof met kip

cc26aaacf55120b5541d81840d7c9a4ac7d4ccd22df1f5f6cea83abf057c302d.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de stronkjes witloof en braiseer (*) de stronkjes met wat boter in een braadslede. Kleur mooi aan, kruid met peper, zout en snuifje suiker. Voeg 2 eetlepels water toe. Dek af met aluminiumfolie en laat gedurende ± 1 uur verder garen in de oven op 160°C.

  2. Laat voor de saus de kalfsfond en het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout en monteer met 1 eetlepel koude boter. Hou warm.

  3. Bak de kipgranaten of kipfilets in de olijfolie. Kleur aan alle zijden en laat verder garen in de oven gedurende 20 minuten op 160°C.

  4. Spoel de aardappelen en snij in schijfjes van 5 mm dikte. Bak de rauwe aardappelschijfjes aan in olijfolie tot ze goudbruin zijn en laat verder garen in de oven gedurende 15 minuten op 160°C.

  5. Dresseer de stronkjes witloof met de in 2 gesneden kipgranaat of kipfilet en aardappelschijfjes. Werk af met de saus.

  6. (*) Braiseren is het gaar smoren van vlees, gevogelte of groenten in een beetje water of fond.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit