Gegratineerd witlof met hesp in witte saus van bloemkool

Gegratineerd witlof met hesp in witte saus van bloemkool

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt een klontje boter en stoof hierin het witlof aan alle kanten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat gaar stoven op een laag vuur.

  2. Saus

    Snij de bloemkool in kleine stukjes, kook gaar in licht gezouten water en giet af.

  3. Laat het witlof uitlekken, druk er nog eens op en vang het stoofvocht op. Vul het stoofvocht aan met melk tot je 300 ml bekomt.

  4. Giet de melk in een blender en voeg de bloemkoolroosjes en Parmezaanse kaas toe.

  5. Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout.

  6. Wikkel de stronkjes witlof in beenham.

  7. Schik de rolletjes in een ovenschotel en overgiet met de saus. Bestrooi met de gemalen gratinkaas en laat gratineren onder een hete grill.