Gegrilde aubergine met rijstsalade

a688658f4a02229a80d8add61810caffa1e8e6f804884d7687692d91fed8070d.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenmengeling: meng 4 g zout, ½ kl gerookt paprikapoeder, 6 g bruine suiker, 1 kl komijn, ½ kl pilipili, 1 kl lookpoeder met 1 dl arachideolie.

  2. Verwijder de steelaanzet van de aubergines, snij in de lengte in schijven van ± 1,5 cm dik en smeer elke schijf in met de kruidenmengeling. Laat minstens 1 u marineren, een hele nacht mag ook.

  3. Pel de ui en snipper fijn.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode puntpaprika en snij in fijne blokjes.

  5. Spoel de rijst in een fijne zeef en laat uitlekken.

  6. Verhit enkele el arachideolie in een kookpot.

  7. Bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes, 1 kl komijn en de rijst toe en roerbak 1 min mee met de ui. Blus met 360 ml water en voeg het bouillonblokje toe.

  8. Breng aan de kook. Laat onder deksel op een zacht vuur koken zoals aangegeven op de verpakking van de rijst.

  9. Spoel de maïs en kikkererwten onder koud, stromend water in een fijne zeef.

  10. Snipper de koriander fijn.

  11. Voeg de maïs, kikkererwten en koriander toe aan de gare rijst. Kruid met cayennepeper en zout. Serveer warm of koud.

  12. Wrijf met keukenrol de marinade van de aubergineschijven en gril ze 1 min aan elke kant op een matig vuur.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit