Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij fijn. Pel de look en plet.

  2. Reinig de prei en selder. Schil de wortelen.

  3. Snij ½ van de groentjes in grove stukken en schik samen met de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kookpot. Voeg de geplette look toe.

  4. Voeg de kip en de bouillonblokjes toe aan de groentjes. Zet onder water.

  5. Laat de kip zachtjes garen gedurende 25 min.

  6. Haal de kip uit de bouillon en hou apart. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Laat de bouillon nog ± 30 min inkoken om een sterkere smaak te verkrijgen.

  7. Snij ondertussen de rest van de groenten in fijne julienne.

  8. Schil de aardappels in cocotte. Kook ze beet gaar in gezouten water, giet af en hou apart.

  9. Meng de room met de eidooiers en hou apart (= liaison).

  10. Stoof de julienne van groentjes glazig in boter, giet de bouillon op de groentjes en kruid met peper en zout.

  11. Breng de bouillon terug naar het kookpunt.

  12. Snij de filets en de billen van de kip.

  13. Schik de kipdelen en de aardappelen in de bouillon, wanneer de bouillon kookt en op smaak is. Breng kort naar het kookpunt en meng naast het vuur de liaison (= eidooiers + room) eronder.

  14. Verfris met enkele druppels citroensap. Snij de platte peterselie fijn en werk de Gentse waterzooi ermee af.