Gepofte aubergine met ansjovisdressing en Parmezaanse kaas

Gepofte aubergine met ansjovisdressing en Parmezaanse kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de aubergines in de lengte middendoor en maak met een scherp mes inkepingen in het vruchtvlees. Besprenkel met olijfolie en kruid met pizzakruiden. Leg beide helften terug op elkaar, verpak in aluminiumfolie en bak in 40 min gaar in de oven.

  3. Pel de look en snipper fijn.

  4. Pel de sjalot en snij in flinterdunne ringetjes.

  5. Dressing: mix de ansjovisfilets samen met de azijn, mosterd, mayonaise en look. Voeg de olijfolie in een straaltje toe en mix tot een egale dressing.

  6. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  7. Snij de tomaat in plakjes. Was de rucola.

  8. Schik de auberginehelften op een serveerschaal. Bedek met plakjes tomaat en verdeel de rucola en sjalotringetjes erover.

  9. Druppel er wat dressing over en werk af met schilfers Parmezaanse kaas.