Provençaalse bietensalade met ansjovisdressing

aa95db9e538e5d0d0e3f89c9fa318820aa01c0aa998149930d98220397b2a259.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.

  2. Kook de eieren hard, giet af en pel ze. Prak ze fijn met een vork.

  3. Snij de peterselieblaadjes fijn.

  4. Dressing

    Pel de uien en snipper fijn, stoof ze zacht onder deksel in 1 el olijfolie. Laat afkoelen en doe met de mosterd, rode wijnazijn, ansjovis en olie uit het blikje en 3 el olijfolie in een hakmolentje en mix fijn. Proef en kruid met peper en zout.

  5. Pel de afgekoelde aardappelen en snij ze in halve plakjes. Snij de bietjes in plakjes. Schik alles op een serveerschaal. Overgiet gelijkmatig met de dressing.

  6. Meng de eieren met 1 el gehakte peterselie en strooi over de schotel. Werk af met de rest van de peterselie.